الأمل بالعمل



الأكثر زيارة
 الصفحة الرئيسية   آخر الأخبار  

Yeni Kabine Esad’ın Huzurunda Yasal Andı İçti
July 11, 2016 14:42

Yeni Kabine Esad’ın Huzurunda Yasal Andı İçti

ŞAM – İmad Hamis başkanlığında teşkil edilen yeni kabine üyeleri bugün Cumhurbaşkanı Beşşar el Esad’ın huzurunda anayasal andı içtiler.

yeni kabineYasal yemin töreni ardından yeni kabine ile toplnatı düzenleyen Cumhurbaşkanı el Esad; yurdumuzun tanık olduğu zor koşullar ve vatandaşların yeni kabineye teslim ettikleri emanetin büyüklüğüne dikkat çekti. Bu koşullar ve büyük emanetle yeni kabinenin sorumluluğunun ikiye katlandığına vurgu yapan el Esad; bunun gölgesinde vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla da çabaların ikiye katlanması gereğinin altını çizdi. El Esad yeni sürecin vatandaşlarla şeffaf olma gereğine işaret etti.

Bakanlıklarda oluşturulacak özel ofisler aracılığı ile vatandaşlarla sıkı temas içinde olmanın önemini belirten el Esad; vatandaşlara yakın olmakla birlikte sorunlarını dinleme ve onlara çözüm bulma gereğini ifade etti.El Esad saha çalışmalarının göstermelik olmaması, fiili olarak etkin çalışmalarda bulunma gereğini belirtti.

Basın kuruluşları konusunda ise el Esad; medyanın hükümetin sözcüsü değil de vatandaşları ilgilendiren meseleleri objektif ve dürüst bir şekilde gündeme getirmesi gerektiğini belirtti.

yeni kabineVatandaşların yaşam koşulları ve ihtiyaçlarının karşılanmasının kabinenin temel önceliği ve ilgisi olması gereğinin altını çizen el Esad; etkin ve ilgili sivil toplum kurumlarıyla işbirliği içinde piyasaların denetlenmesi ve fiyatların makul düzeyde tutulması önemini belirtti. El Esad ulusal ekonomiye destek amaçlı olarak ihracatın desteklenmesi gereğini ifade ederken, yerel üretimin geliştirilmesi, küçük, orta ve tüm sanayi kurumlarının ihtiyaçlarının karşılanıp desteklenmesi gereğini vurguladı.

Ekonomi konusunda en önemli dosyanın yeniden yapılandırma süreci olduğunu belirten el Esad; bu sürece ilişkin projelere gereken önemin verilmesi yönlendirmelerinde bulundu.

yeni kabine 1Cumhurbaşkanı el Esad vatan ve vatandaşları teröre karşı savunurlarken canlarını ve kanlarını feda eden şehitlerimizin ailelerine ve yaralı kahramanlarımızın ihtiyaçlarını karşılama ve onlara destek olmanın temel önceliklerden biri olması gereğini vurguladı. El Esad onur kaynağımız bu ailelerin haklarını garantileme ve en hızlı şekilde temin etmenin ulusal bir sorumluluk olduğunu belirtti.

El Esad bakanlıklar ile Halk Meclisi ve devletin diğer kurumları arasında işbriliği amaçlı etkin mekanizmalar üretme önemine de dikkat çekti.

Suriye Arap Cumhuriyetinin yeni kabinesi başkanı Hamis ve oturumda konuşan diğer bakanlar; mevcut koşulların sorumluluk ve çabalarını ikiye katladığının farkında olmalarıyla bu zor koşulları aşmak için yoğun çabalar harcama azminde olduklarını ifade etti.

yeni kabine 6 



  عدد المشاهدات:

إرسال لصديق

طباعة
شارك برأيك

الاشتراك بالقوائم البريدية
البريدالإلكتروني: